Nieuws

Kunstwerk onthuld - 25-09-2013
Columns Langstraat - 10-01-2013

Binnenkort: ’t Zoet der eenzaamheid

06-02-2013 -

18e eeuwse vrouwelijke dichter, Juliana de Lannoy, onderwerp voor ‘vrouwelijke kunst’  in Geertruidenberg, van 8 maart tot 31 mei.

‘ ’t Zoet der eenzaamheid’

Juliana Cornelia de Lannoy (geboren in Breda 1738 – gestorven in Geertruidenberg 1782) is een veel geprezen dichteres en schrijfster van tragedies en lierzangen.

Drie vrouwen afkomstig uit Lannoy’s geboortestad Breda en sterfplaats Geertruidenberg maken een voorstelling en expositie ter ere van ‘Geertruidenberg 800 jaar stad’.

Theatermaker Corrie Broks, edelsmid Ingeborg de Groot en hoedenkunstenaar Liesbeth van Well geven vanuit verschillende disciplines hun eigen kijk op deze 18e eeuwse vooruitstrevende dichteres. We hebben hier te maken met een vrouw die het waagde te willen schrijven in een tijd waarin zij geacht werd een deugdzame huisvrouw te zijn.

Meer dan 175 vrouwen uit de regio Geertruidenberg zijn gaandeweg bij dit kunstproject betrokken.

De opening vindt plaats op de avond van, hoe kan het ook anders, internationale vrouwendag, 8 maart met een vrolijke theatervoorstelling van Corrie Broks, ontvangst in de Vyf Sinnen, Elfhuizen 8a, Geertruidenberg om 19.00 / 20.00 / 21.00 / 22.00 uur (vier voorstellingen). Aansluitend volgt er een rondgang langs de raamexpositie van Liesbeth van Well bij verloskundigenpraktijk De Moriaen, Markt 21, en deze wordt afgesloten in Theater De Schattelijn, Vismarktstraat 4a, waar het werk van Ingeborg de Groot tentoongesteld is. 

Voor de voorstelling kunt u reserveren via info@corriebroks.nl

Na 8 maart verhuist het werk van Ingeborg de Groot naar haar expo-atelier; Keizersdijk 76, te Raamsdonksveer. 

Meer informatie zie bijgevoegde flyer.

www.ingeborgdegroot.nl 

www.corriebroks.nl

www.vanwell.nl

Nog 0 dagen