Nieuws

Kunstwerk onthuld - 25-09-2013
Columns Langstraat - 10-01-2013

Winterfair Geertruidenberg, een kers op de taart van de viering van 800 jaar stadsrechten.

31-10-2013 -

Een klein wonder, Geertruidenberg. Iedereen die hier voor het eerst komt wordt verrast door de nostalgische sfeer. De statige herenhuizen met hun mooie gevels, de prachtige Markt omzoomd door eeuwenoude leilinden, de waterpompen op de kasseien en boven alles uit torent de imposante Geertruidstoren waar u van een prachtig uitzicht geniet. 

2013 was een jaar vol feest, herdenkingen, exposities en voorstellingen. Nog een laatste maal maakt Geertruidenberg zich op om het feestjaar in vogelvlucht te laten passeren en dat tijdens de Winterfair op 14 december van 15.00u – 21.00u waar u kunt genieten van winterse magie in Middeleeuwse sferen.Een reis door de tijd, van 800 jaar terug tot nu. Waan u in de tijd dat huizen alleen verwarmd werden door houtvuren en sprookjes en verhalen vertellen een geliefd tijdverdrijf was. De stadsomroeper zal uw aandacht vragen voor cabaret en theater vanuit de crypten van de kerk en het stadstheater. Luister naar de magische klanken van de vele koren die u tijdens het vergapen aan de mooiste kramen met een inspirerend aanbod aan kerstspulletjes in de juiste sfeer zullen brengen. Romantisch verlichte straten, winkels met etalages met de glans van goud en zilver zullen u tijdens het shoppen ogen en oren te kort doen komen. Daal af in de gewelfkelders, maak een rondrit door de oude stad in een prachtige koets of beklim de Geertruidstoren. De inwendige mens wordt natuurlijk niet vergeten, op een heus culinair plein geniet u van winterse hapjes waarbij u vingers en duimen zult aflikken en u uw dorstige keel kunt smeren terwijl u zich warmt bij het vuur.. Voor de kleinsten onder ons is er natuurlijk de Kerstman aanwezig, kom maar kijken in zijn huiskamer misschien heeft hij nog wat lekkers voor je? Schrik niet als er ineens een stoet  ganzen voorbij waggelt of een roofvogel over je hoofd scheert. 

Wat we nog meer in petto hebben ? We verklappen natuurlijk niet alles. Kom maar kijken, luisteren, ruiken, proeven en beleef Geertruidenberg op zijn best! 

Voor informatie en kraamhuur : winterfairgeertruidenberg@gmail.com

(Gratis toegang, gratis parkeren)

Nog 0 dagen