Nieuws

Kunstwerk onthuld - 25-09-2013
Columns Langstraat - 10-01-2013

Stichting Kunstroute Geertruidenberg, ingeschreven bij "Kroonappels"

13-03-2013 -

Het SKG heeft zich aangemeld bij ‘’Kroonappels’’ van het Oranjefonds. Dit is een wens initiatief van het toekomstig Koningspaar Willem Alexander en Maxima, ter gelegenheid van hun inhuldiging op 30 april a.s. Samen met de Nederlanders gaan zij op zoek naar de mooiste, leukste en best sociale initiatieven die zich hebben ingeschreven. Voor de uiteindelijke winnaars zijn er sponsorgelden ter beschikking gesteld vanaf € 500,- tot € 50.000,-.

In het weekend van 15-16-17 maart a.s. kan er op de initiatieven gestemd worden. Vanuit Geertruidenberg zijn er 2 initiatieven aangemeld, Stichting Kunstroute Geertruidenberg, SKG, en buurtvereniging "De Koepoort". Op de website van www.kroonappels.nl hebben zij hun argumenten en motivatie uiteengezet, en aangekleed met foto’s.

Het SKG geeft uitleg over het jaarlijkse evenement, de Kunstroute, die dit jaar voor de 6de maal wordt georganiseerd. In het kader van 800 jaar Stad heeft  het SKG dit jaar de route in een andere vorm gegoten, namelijk een Kunst Markt & Route. Tijdens de Kunstmarkt die gehouden wordt op 1 en 2 juni in het Fort Sint Gertrudis, kunnen bezoekers, jong en oud, kennis maken met de kunstenaar en zijn werken, deel nemen aan wedstrijden, workshops en demonstraties. Kinderen kunnen zich uitleven met schilderen, kleien, en worden via een vragenwedstrijd, en scholen kinderkunstproject, betrokken bij kunst en cultuur.  Via een route wandeling langst de Markt kan men kunstwerken ontdekken.

Het SKG hoopt op stemmen van veel kunst en cultuurliefhebbers en van Bergenaren, die ons via hun stemmen een warm hart toe dragen. Namens de kunstenaars en de werkgroep SKG, BEDANKT!

Stemmen kan via de website: www.kroonappels.nl , rechts Geertruidenberg zoeken, daarna klikken op initiatieven, en breng uw stem uit, op 15-16-17 maart a.s.

Nog 0 dagen